Praktijk voor counseling bij: dyslexie, dyscalculie, AD(H)D. Voor kinderen en volwassenen

Even voorstellen

Wie bij BEELD AAN ‘T WOORD

Mijn naam is Marijke Eelkman Rooda-Bos. Ik begeleid, in Gouda, mensen met dyslexie, dyscalculie en AD(H)D, met de Davis®methode als leidraad.
Ik ben getrouwd en ik ben moeder van twee volwassen zoons.
In 1976 behaalde ik mijn VWO-diploma en daarna de diploma’s voor onderwijzeres en remedial teacher.

Ik voel mij enorm thuis bij het geven van individuele begeleiding aan mensen met leer- en gedragsproblemen, volgens de methode van Ronald Davis. Ik heb lang gezocht naar de manier van werken die precies bij mij past en met de Davis®counseling heb ik dat gevonden.

Eigen schoolervaring

In de tweede klas van het Gymnasium kreeg ik problemen met woordjes leren en kon ik moeilijk wakker blijven bij de uitleg van wiskundige formules.
Mijn snelle manier van denken in concrete beelden werkte hier niet meer.

Opleiding tot Daviscounselor

In 2001, nadat ik een Davis®counseling had gevolgd, merkte ik hoe snel en hoe duidelijk ik dingen voor mij zie, hoor, voel, kan creëren in klei en hoe mij die concrete voorstellingen bij woordjes onthouden en bij wiskunde doorzien, hadden kunnen helpen.
Tijdens de opleiding ben ik fanatiek met BEELD AAN ’T WOORD aan de gang gegaan. Ik geniet van woorden als: serieus, waar ik in beeld zie dat iets “in serie” is, namelijk via een geordende gedachtelijn, in plaats van via kronkelige, onnavolgbare ideeën.

Gecertificeerd Daviscounselor

logo-ddaSinds juli 2003 ben ik gecertificeerd als Daviscounselor. Mijn praktijk is aan huis. Ik counsel heel graag kinderen en volwassenen met dyslexie, dyscalculie en AD(H)D, omdat ik hen werkelijk kan laten ontdekken, hoe zij positieve veranderingen tot stand kunnen brengen, om hun problemen te corrigeren bij leren en gedrag.
Het mooiste is dat zij hiervoor hun sterke kant kunnen inzetten. Dan kan het motto gelden:
Leren heeft zin. Ik heb zin in leren.